Lenkkeilyteknologiaa

Torstaina olin toipunut aikaerosta ja vetäisin heti herättyäni lenkkivaatteet päälle. Aurinko paistoi, joten lenkki-ilma oli enemmän kuin kohdallaan. En kuitenkaan ole kovin innostunut lenkkeilystä mutta raittiin ilman saamiseen se on ehdottomasti paras vaihtoehto. Ajattelin testata joku aika sitten puhelimeen lataamaani HIIT -appsia ja juosta intervalleja. HIIT tulee siis sanoista High Intensity Interval Training. Appsi löytyy ainakin Androidille googlen play storesta, uskoisin, että vastaavanlainen sovellus löytyy myös iPhonen käyttäjille.

appsi

Appsi on aivan huippu. Ennen lenkkiä asetetaan work ja rest ajat, sekä kierrosten määrä. Lisäksi halutessaan voi asettaa lämmittely- ja jäähdyttelyajat. Omat aikani olivat 1min work ja 2min rest, kuten yllä näkyy. Eli minuutti juoksua ja kaksi minuuttia kävelyä. Ja molemmat tietysti ripeää vauhtia! Ja mikä parasta, appsi toimii puhelimessa, vaikka kuuntelisi musiikkia. Kun on aika vaihtaa workista restiin tai toisin päin, appsi ilmoittaa sen pillin vihellyksellä. Aivan huikeaa, kun ei tarvitse kytätä kellosta aikoja. Puolen tunnin lenkki meni hujauksessa ja hikikin taisi tulla. Tosin en tiedä oliko treenin kovuutta vai kunnon huonoutta.

kengät

Jos oma juoksukunto on huono, niin näyttää myös olevan juoksulenkkarienkin kunto. Niissä on siis oikeasti reikiä pohjassa!!! Uudet ovat hakusessa. Elinan suosituksesta olen katsellut Nike Free -malliston juoksukenkiä. Enkä juoksuominaisuuksien lisäksi pistä yhtään vastaan niiden herkullisia värejä. Sain Stadiumille -20% alennuskupongin ensi lauantaille, jolloin pk-seudun muutamassa myymälässä vietetään Midnight Run päivää. Aion hyökätä heti aamusta kärppänä paikalle taistelemaan parhaista kengistä! Ehkä juoksuintonikin kasvaa, kun saan uudet, paremmat kengät käyttöni.

Minkälaisilla kengillä te juoksette? Entä oletteko yhtä hurahtaneita teknologiaan kuin minä?