Koiralle uusi häkki

Tuli melkoinen ongelma tuossa muutama viikko sitten, kun piti ensimmäistä kertaa lähteä uuden koiran kanssa hieman pidemmälle automatkalle. Maxi on tähän mennessä ollut autolla kyllä täällä lähiseuduilla, jolloin sitä on voinut kuljettaa ihan helposti tuossa auton takakontissa ilman mitään ongelmia. Nyt kun kuitenkin tarkoitus oli matkata sen kanssa ensimmäistä kertaa kauemmas, eli yli 4 tunnin ajomatkan päähän, ajattelin että voisi olla vähän ongelmaista kuljettaa sitä niin kauas ilman mitää kuljetushäkkiä.

Onhan se kuitenkin hieman epäturvallista pitää koiraa irti takakontissa automatkojen aikana. Jos joskus joku vahingossa ajaisi perään, ei tarvittaisi suurta nopeuttaa että siitä voisi tulla tosi pahaa jälkeä. Enkä nyt rupee leikkii toisen hengellä jonkun alle satasen maksavan häkin takia, se olisi tyhmää, joten ostoksille suuntautui tie.

Koirien kuljetushäkkejäkin on vaan niin monia erilaisia, että sen oikean valinta ei ollut mikään niin simppeli juttu kuin olisin ajatellut. Tiesin kuitenkin melko nopeasti, että haluan ehdottomasti metallisen koiran kuljetushäkin, joka on tukevampi kuin muut kevyet häkit. Täältä koirientarvikkeet.fi sivuilta löytyi onneksi aika hyvä kirjoitus juuri noista koirien kuljetushäkeistä, joka auttoi melko pitkälle. Onneksi Maxi ei ole mikään valtavan kokoinen koira, joten ajattelin että helpointa olisi ostaa häkki netistä ja hakea sitten mielummin postista, kuin lähteä tonne ostoskeskukseen tarpomaan ja etsimään tässä muutenkin kiireisessä töihin paluu ajassa.

Kokeilin sitten suosiolla tuota koiratarvike.fi kauppaa, ja kaikki toimi kyllä aivan mutkitta. Karvaturrille tuli sitten kuljetushäkki noin viikossa, ja oli juuri sellainen sopivan kokoinen ja muotoine, että meni hyvin tuonne autoon ja Maxi mahtui siihen hyvin sisälle. Matka Maxin kanssa menikin todella hyvin, ja se viihtyy onneksi tosi hyvin uudessa häkissään.

maxi

Tyytyväinen Maxi unisena kylässä

Meillä oli loppujen lopuksi tosi kiva reissu sukulaisten luokse Raumalle. Maxillakin oli tosi kivaa, kun se pääsi oikein kylään ja hieman kauemmaksi. On sitä aina välillä viety kyläilemään tänne lähistölle, mutta kaipa se koirillakin on hieman eri asia kun kauemmaksi menee. Uusi hajumaailma jne.

Reissun jälkeen onkin sitten taas työkiireet alkaneet painamaan, mutta muuten on mennyt oikein hyvin. Tapasin yhden uuden naisen, ja oon nyt pari kertaa käynyt sen kanssa deiteillä ja kaikki tuntuu sillä saralla etenevän hyvin. Töissä oon muuten kanssa viihtynyt ihan hyvin, ja mielialat olleet hyviä.

Ainoastaan tämä kylmenevät ilma on vähän niin ja näin. En todellakaan tykkkää kylmyydestä, ja talven pimeyskin on vähän niin ja näin. Kyllä tästä taas selvitään, ja kohta se seuraava kevät ja kesä on taas edessä. Sitä odotellessa…